Zoeken

"Elke dag opgeblazen gevoel in mijn buik"

Verhaal door Esmee (27)

Esmee (27 jaar) heeft eigenlijk bijna elke dag last van een opgeblazen gevoel. Tot ze op vakantie gaat..

"Volgens mij heb ik er al wel tien jaar last van: altijd maar een dikke opgezette buik, vooral aan het eind van de dag. Gek word ik ervan, want het ziet er niet uit. Zeker 's avonds na het eten: als ik dan niet krampachtig mijn buik inhoud, dan zou je zo geloven dat ik 6 maanden zwanger ben! Dat is natuurlijk geen gezicht, maar door m'n buik zo in te houden krijg ik weer kramp en dat is ook niet fijn. Eigenlijk durf ik nooit strakke korte truitjes aan te trekken uit angst dat die bolle buik opvalt. Terwijl ik verder helemaal niet dik ben, dus op zich kan ik het best hebben."

In het buitenland geen opgezwollen buik

"Ik vraag me wel af hoe ik er nou aan kom. Misschien slik ik te veel lucht in met eten? Of het ligt aan het soort eten: als ik 's avonds thuis kom vind ik het wel erg lekker om een glas cola te drinken met wat chips of zoutjes erbij. Maar verder eet ik toch niet al te gekke dingen: weinig prei en ui bijvoorbeeld, daarvan weet ik ook dat het gasvorming geeft. En op mijn werk neem ik gezonde tussendoortjes, zoals een plakje ontbijtkoek of fruit. Het lukte me dus nooit om erachter te komen wat het nou kon zijn, totdat ik dit jaar op vakantie ging. Even lekker twee weken de zon opzoeken: beetje luieren, maar ook wel actieve dingen tussendoor, zoals mooie wandeltochten maken. En ineens viel het me op dat ik helemaal geen dikke opgezwollen buik meer had! En toen ik er eens over na ging denken, was dat vorig jaar op vakantie eigenlijk ook al zo."

"Dus nu zit ik me af te vragen wat nou precies het verschil is: meer lichaamsbeweging; zou dat het zijn? Normaal zit ik altijd op kantoor en zit ik dus veel stil. Of toch het andere eten in het buitenland, met veel olijfolie?"

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

 

Reacties

 • Sil

  Fatiha

  Inderdaad op vakantie zal je meer bewegen en doe je natuurlijk waar je zin hebt en dat weet jouw lichaam en ook geen stres en drukte want daar komt het ook door. Ik maak hetzelfde mee en zit daar ook lang mee.

  Reageer
 • Sil

  Miran78

  Dat heb ik nou ook altijd.. Zou het echt de beweging zijn? Ik ga het proberen!

  Reageer
 • Sil

  Dinah

  Ik heb vaak last van een druk op mijn maag. Weet iemand misschien hoe dat komt?

  Reageer
 • Sil

  Felice

  Het kan ook komen door de cola. Van frisdrank met prik kan je buik opzetten, misschien drink je dit tijdens vakantie minder..

  Reageer
 • Sil

  Bollie

  Heb het ook van maag en de buik. Heb wel een tip, beter drink je karnemelk. Voel ik me een stuk beter bij. Heb het ook van koffie. Daar ga ik zo vol van zitten. Denk eraan medicijnen te nemen, misschien helpt dat. Drink 's morgens wel water eerst. En crackers helpt ook wel als je iets krom zit. Heb ik wel minder last. Dat waren mijn tips.

  Reageer
 • Sil

  Doloritas

  Ik ben een vrouw van 62 jaar, heb alle testen gedaan en de dokter zegt er is niets maar m'n buik is strak, hard en gevoelig. 's Morgens als ik uit m'n bed opsta moet ik m'n buik vasthouden, het voelt alsof er ijzer in zit. Kent iemand dit?

  Reageer
  • Sil

   Bunnie

   Hallo Doloritas,

   Dit verhaal ken ik . 's Morgens als ik opstond voelde het alsof er een vent van 100 kg de hele nacht op m'n buik had gestaan. Tot ik bij een osteopaat kwam en die vertelde me dat m'n lever vast bleek te zitten in zijn vlies. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar na één behandeling heb ik nooit meer pijn gehad. Sterkte en ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   Reageer
 • Sil

  A.

  Misschien Coelikie? Ik had er ook altijd last van. Na maagonderzoek, kwam dit eruit.

  Reageer
 • Sil

  Renee

  Hoi, ik ben een meisje rond de 15 en ik heb ook echt heel veel last van dit probleem. Het lijkt alsof ik zwanger ben, maar ik ben aan de pil dus dat lijkt me onwaarschijnlijk. Toch ben ik erg bang, als ik een hele dag niks eet valt het mee. Maar zodra ik iets eet, zit het alweer in de weg, dat dikke ding. Ik weet echt niet wat ik moet doen en ik word er helemaal gek van.

  Reageer
 • Sil

  Kameleon

  Mijn hele leven heb ik al last van een opgeblazen maag, ik ben 55. Nu eet ik geen brood meer en dat gaat een heel stuk beter. Lekker experimenteren met allerlei salades!

  Reageer
 • Sil

  Kirsten

  Hoi,

  Misschien late reactie, maar ik heb precies hetzelfde. Op vakantie nergens last van en thuis ontzettende last van. Weet je inmiddels wat het is?

  Groet!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

22 + 8 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video

Specials & Dossiers