Zoeken

Wat doe jij tegen menstruatieleed?

Als vrouw heb je er één keer per maand mee te maken, of je wilt of niet: je menstruatie. Dit natuurlijk proces gaat voor veel vrouwen gepaard met menstruatieleed. Van pijnlijke borsten tot buikpijn, van huilbuien tot chagrijn en van migraine tot flauwvallen, de klachtenlijst is erg lang en uitgebreid.

Heb jij menstruatieleed? En wat doe je er tegen? Neem je een paracetamol? Prop je je vol met chocolade? Of probeer je echt iets te doen wat al die ellende voorkomt in plaats van onderdrukt? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Gs

  Ik weet echt niet wat ik moet doen. Elke maand heb ik last van mijn onderrug en niet eens een beetje. Het is gewoon zo erg dat ik niet normaal kan lopen en niks helpt ! Ik slaap dan gewoon de hele dag, zodat ik dan geen pijn voel. Maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Iemand tips?!?

  Reageer
 • Sil

  Lotte

  Wat herkenbaar allemaal! Ik ben 23 jaar en ben op mijn 11e al ongesteld geworden. Eerst viel het allemaal wel mee, maar na een jaartje (op mijn 12e) werd het opeens heel erg. Ik kreeg hele erge pijnen en ik verloor 2 keer zoveel bloed als voorheen. Ik kon niet naar school en lag dan dagen op de bank of in bed. Uiteindelijk ben ik naar de huisarts geweest en toen moest ik, op 12 jarige leeftijd de pil gaan slikken. Oké.Toen ik weer ongesteld werd hielp het allemaal niet zo veel en ging ik weer naar de huisarts. Toen uiteindelijk na veel onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat ik 2 baarmoeders had. Echt heel vreemd. Toen had ik een operatie gehad en is er één baarmoeder weggehaald. Nu menstrueer ik als een normale vrouw, maar ik kan door de operatie geen kinderen meer krijgen op de natuurlijke manier. Sterkte met jullie ongesteldheid..

  Reageer
 • Sil

  Fiona


  Toen ik in de pubertijd kwam heb ik eigenlijk altijd last gehad van onregelmatige menstruatie en menstruatiepijn. Dat ging dus echt goed, soms viel zelfs flauw. Mijn vader heeft nog wel 's op moeten halen van school omdat het niet goed ging. Uiteindelijk ben ik aan de pil gegaan en sindsdien heb ik veel minder last. Mijn menstruatie is regelmatig en de pijnen zijn een heel stuk minder.

  Reageer
 • Sil

  Anne

  Rond mijn menstruatie voelde ik me nooit ècht goed en op die dagen zag ik er uiterlijk niet op mijn best uit. Sinds ik Efamol PMP gebruik heb ik geen last meer gehad van zere droge plekken in mijn gezicht en op mijn hoofdhuid en mijn stemming voelt een stuk zonniger. Het lijkt wel alsof bepaalde klachten veroorzaakt zijn geweest door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen die Efamol PMP blijkbaar aanvult. Hoe dan ook, Efamol doet mij erg goed. Een aanrader voor elke vrouw om eens te proberen.

  Reageer
 • Sil

  Suus

  Ik heb er ook regelmatig last van, maar niet zo veel, de eerste dagen van mijn menstruatie heb ik buik- en rugpijn en daar neem ik dan soms een paracetamol voor. Dat helpt prima bij mij.

  Reageer
 • Sil

  Simone

  Hallo!Ik ben altijd wel onregelmatig ongesteld. Geen maand is zeg maar hetzelfde. Mijn vriend zegt ook dat ik niet te genieten ben voor ik ongesteld moet worden. ik heb last van stemmingwisselingen en zo. Ik doe er eigenlijk niks aan omdat ik niet weet wat helpt. Ik onderga het maar gewoon. Weet iemand wat je er aan kunt doen??

  Reageer
 • Sil

  Nikki

  Ik gebruik sinds enkele dagen menstruasan. En ik ben iemand die absoluut niet snel gelooft dat dit soort middeltjes werken. Maar afgelopen weekend was ik een beetje ten einde raad ik had hele erge menstruatie klachten ik voelde mij erg ziek, misselijk/braakneiging, hoofdpijn, pijn in mijn onderug. Emotioneel ik voelde ik mij ook vreselijk naar tegen het depressieve aan. Mijn vriend heeft toen dit product voor mij gehaald, omdat ik daarover wel goeie berichten had gelezen. Ik heb het toen meteen gebruikt en al heel snel, met name de volgende dag, begon ik mij toch ietsjes beter te voelen. Al mijn klachten werden steeds minder. Ik kan nu redelijk weer mijn ding doen en daar ben ik erg blij mee!! Dit is mijn eerste ervaring met zo'n product en ik kan zeggen dat het echt werkt :-)

  Reageer
 • Sil

  Kira

  Ja, dat ken ik! Iedere maand hetzelfde liedje: buikpijn, rugpijn, hoofdpijn. Heel vervelend. Meestal heb ik ook vreetbuien, dan zou ik alles eten wat ik tegenkom, chips, chocola, crackers, drop, koekjes, het maakt echt niet uit.

  Reageer
 • Sil

  Claudia

  Oh ja, zo herkenbaar alles! Ik werd er ook erg depressief van. Soms zo erg dat ik bijna niet meer kon functioneren op het werk, en mensen om mij heen konden mij wel afschieten. Ook was ik vreselijk moe en had het gevoel dat ik de mijmeegse avondvierdaagse in 1 dag gelopen had.
  Voor de moeheid, helpt vitamine B met C1000 ( van de jumbo krachtige B) en krijg ik weer energie, en kan ik weer denken.
  Verder heb ik een klassiek homeopaat geraadpleegd, die echt wonderen verricht heeft. (Deze word vaak vergoed door het ziekenfonds)
  Kan dit mensen echt aanraden waarbij het zo overheersend is, dat normaal functioneren bijna niet meer mogelijk is...

  Reageer
 • Sil

  antoinette

  ik heb na veel problemen en hevig bloed verlies een murenaspriaal laten plaatsen nu geen menstruatie meer en het kan 5jaar blijven zitten een fijne gedachten geen problemen of bloed verlies meer geweldig dus.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

47 + 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video