Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van maag-darmontsteking

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. W. van Donselaar
3.9 uit 5 - 54 beoordelingen
Beoordeling icoon40 mensen vonden deze informatie nuttig

Een eenvoudige maag-darmontsteking gaat meestal vanzelf weer over. Na een paar dagen flink ziek zijn treedt spontaan verbetering op. Het lichaam heeft dan de oorzaak van de ontsteking (meestal een bacterie) overwonnen.

Wat kun je zelf doen tegen een maag-darmontsteking?

Het is belangrijk veel te drinken tijdens, ook na de ziekteperiode. Veel drinken is van belang om uitdroging te voorkomen. Door braken en diarree verliest het lichaam veel vocht en mineralen, waardoor uitdroging een serieus gevaar kan zijn. Neem contact op met de huisarts als de klachten niet afnemen. Ook als je bloed bij de diarree hebt of wanneer het om diarree bij jonge kinderen gaat, is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

Medicatie bij een maag-darmontsteking

Je kunt een pijnstiller (bijvoorbeeld paracetamol) nemen tegen eventuele buikpijn en hoofdpijn. Paracetamol drukt ook de koorts. Wanneer het braken en de diarree langer dan 48 uur aanhouden of samengaan met hevige pijn, neem dan contact op met je huisarts.

Pagina laatst aangepast op 21-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Drs. W. van Donselaar

Voormalig huisarts | Medisch adviseur & reizigersarts

Stichting Studentengezondheidszorg

Vond je deze informatie nuttig?

3.9 uit 5 - 54 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -