Zoeken

Heb jij last van kalknagels?

Kalknagels. Ze ontsieren je handen en voeten, hoe goed je die ook verzorgt. Een kalk- of schimmelnagel is een vervelende aandoening die bovendien vrij hardnekkig is. 

Kalknagels zijn moeilijk te bestrijden omdat de schimmel aan de onderkant van de nagel zit. Als je kalknagels niet behandelt, kunnen ze na verloop van tijd geelwit worden van kleur. Verder worden ze dik, bobbelig en kunnen ze gaan brokkelen. Het behandelen van een kalknagel is lastig; de keratine, de belangrijkste bouwstof van nagels, voorkomt in veel gevallen dat een anti-schimmelproduct niet tot de schimmel kan doordringen.

Heb jij ook last van schimmelnagels? En wat doe je eraan? Helpt het product dat jij gebruikt of juist niet? En hoe voorkom jij kalknagels? 

Reageren
Delen
Voetverzorging

Heb jij ook wel eens last van likdoorns, wratten of schimmelnagels? Hoe kun je de voeten het best verzorgen?

Lees het in het dossier Voetverzorging

Hevig menstrueel bloedverlies

Wat is hevig menstrueel bloedverlies? Wat zijn de gevolgen en wat kun je er tegen doen? Je leest er alles over in het dossier.

Ga naar het dossier ‘Hevig menstrueel bloedverlies’>>

Reacties

 • Sil

  HJB

  Sinds 3 maanden gebruik ik een nieuw middel voor het herstel van kalknagels. En hoewel het geen schimmel bestrijdt zorgt het er wel voor dat je nagel weer zijn normale vorm krijgt. Niet meer bros en geen inhammen, gewoon een beetje geel maar voor de rest een nette nagel. Het is ook gemakkelijk in gebruik. eenmaal daags insmeren, ruikt niet en vijlen van de nagel is niet meer nodig. Prijs is wel behoorlijk, maar ik ben nog steeds met de eerste tube bezig.

  Reageer
 • Sil

  S

  lamisil houdt bij mij de verschijnselen een beetje onder controle.. het "geneest" de kalknagel echter niet. mischien doordat het niet goed genoeg tot de nagel of het nagelbed kan doordringen..

  Reageer
 • Sil

  Pie

  ja, ik heb kalknagels en heb langzamerhand wel door dat er weinig tegen te doen valt, alle middelen ten spijt. Het goedkoopst en meest effectieve middel is een vers rood pepertje. 1x per week smeer je de nagels in met en doorgesneden pepertje: succes verzekerd. Zelfs mijn pedicure (met al haar succesvolle middelen) moet toegeven dat het helpt. Ik zeg niet: vanaf komt

  Reageer
 • Sil

  kalkie

  ik had bij allebei mijn grote teennagels last van schimmel,nadat ze allebie blauw werden,eraf gingen,nieuwe nagels kreeg,is mijn schimmel weg,oplossing,geef een klap met bijv. een hamer op je schimmelnagel,als je dan een nieuwe nagel krijgt is hopelijk je schimmel weg

  Reageer
 • Sil

  trees

  ja heel hardnekkig ,ik houd ze onder controle met 2 maal daags kruidvat kalknagelolie ,en zowat iedere dag tot onder de nagel schoonmakem en regelmatig met wegwerpvijl afvijlen .

  Reageer
 • Sil

  maria

  ik heb mijn duim die besmet is (warschijnlijk)het ergst is,kan er niet afblijven hebben jullie een tip?en wat is het beste voor die kalknagel?

  Reageer
 • Sil

  Noélle

  het middel tocotholin helpt heel goed bij schimmelnagels,het is een vrij goedkoop middel en bij regelmatig gebruik-elke dag- nagelrand indruppelen binnen een paar maanden resultaat,verder is het een kwestie van:tijd en geduld.Verstandig is ook door de pedicure te laten fraisen......eerst puin ruimen,dan bouwen aan een nieuwe nagel.

  Reageer
 • Sil

  Bianca

  Ik ben naar de huisarts gegaan en heb net 9 maanden lang terabifine geslikt! Ik ben nu van de schimmel af! Mijn tante in Amerika heeft over een laser behandeling gelezen die je maar 1 keer hoeft te doen en dan is het ook weg!! als het bij mij terug komt ga ik dat zeker proberen!! Ik wacht geduldig af!!!

  Reageer
 • Sil

  T van Looy

  ja heb al tijden last hiervan. Heb nu bijna een jaar Nailer geprobeerd, maar helaas ik heb nog steeds klaknagels. Enige verschil is dat ik bij gebruik nailer geen druk had op mijn tenen.

  Reageer
 • Sil

  pascale

  hallo,
  Ik heb ook last van kalknagels. Toen ik mijn eerste kalknagel kreeg was dat 11 jaar geleden. Daarna kreeg ik weer eentje erbij. En nu sinds vorig jaar op mijn grote teennagel ook. Ik heb van alles en nog was geprobeert maar het gaat gewoon niet weg. Ook nailer en daktarin geprobeerd. Maar het helpt niet echt. Ben ook naar de pedicure geweest. Ze gaf wel goede tips. Je sokken met 60 graden wassen, maar ze knipt je nagels af met de zelfde gereedschap. Dus zo kan je nog meer besmet raken.
  Heeft iemand nog tips om het weg te krijgen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

82 - 2 =

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstande aandoening!

Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video