Zoeken

Heb jij last van kalknagels?

Kalknagels. Ze ontsieren je handen en voeten, hoe goed je die ook verzorgt. Een kalk- of schimmelnagel is een vervelende aandoening die bovendien vrij hardnekkig is. 

Kalknagels zijn moeilijk te bestrijden omdat de schimmel aan de onderkant van de nagel zit. Als je kalknagels niet behandelt, kunnen ze na verloop van tijd geelwit worden van kleur. Verder worden ze dik, bobbelig en kunnen ze gaan brokkelen. Het behandelen van een kalknagel is lastig; de keratine, de belangrijkste bouwstof van nagels, voorkomt in veel gevallen dat een anti-schimmelproduct niet tot de schimmel kan doordringen.

Heb jij ook last van schimmelnagels? En wat doe je eraan? Helpt het product dat jij gebruikt of juist niet? En hoe voorkom jij kalknagels? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Medisch pedicure

  Ben medisch pedicure. Werk sinds een half jaar met de Foxlaser. Zeer succesvol! Eindelijk een laser die wel werkt . In bijna alle gevallen volstaan 2 behandelingen.

  Reageer
  • Sil

   Lolita

   Waar in Den Haag kan je zo'n foxlaser behandeling doen en wat kost het voor 10 teennagels?

   Reageer
 • Sil

  Olivia

  Ik had jaren een schimmelnagel, droeg niet eens open schoenen meer, want ik had het gevoel je het door de nagellak heen kon zien. Ben op eigen houtje gaan proberen, met bicarbonaat en azijn, dat heb ik elke dag erop gedaan, en na een paar weken kon ik al verbetering zien. En nu is mijn nagel weer helemaal vrij van schimmel. Goedkoop en werkzaam, in plaats van al die dure, met bijwerkingen, middelen die er te koop zijn. Gewoon in je keukenkastje kijken.

  Reageer
  • Sil

   Gerben

   Olivia,
   Ik las je behandeling van kalknagels met bicarbonaat. Wat is dit en waar kun je het kopen? Wil je mij s.v.p jouw recept mailen?

   Vast hartelijk dank!

   Groet,
   Gerben

   Reageer
 • Sil

  Truus

  Heb ook last van schimmelnagels en na allerlei middeltjes geprobeerd te hebben (wat dus allemaal niet geholpen heeft), nu besloten om een laser behandeling te nemen! Heeft iemand een goed adres in Den Haag? Bij voorbaat dank.

  Reageer
 • Sil

  Naat

  Ik heb ze ook al jaren. Verschillende producten geprobeerd tevergeefs.. Ik smeerde er maar nagellak overheen, zo lelijk! Nu me vastgeklampt aan een kalknagel setje van dr scoll. Zitten vijltjes bij en een uitleg wat je moet doen. Ik zit nu in m'n 2e week (ja 't kost tijd) maar ik zie al duidelijk verschil! Je betaalt er wel voor, maar 't resultaat tot nu toe is naar tevredenheid. Elke dag veilen, veiltje weggooien, spul er op en dat elke dag herhalen. Super!

  Reageer
 • Sil

  Michelle

  Had een paar jaar last van 'kalknagels' van mijn grote tenen. Die waren er al een paar keer afgevallen door de schimmel en bleven maar afbrokkelen. Ben toen bij een pedicure te rade geweest. Die had gleufjes in de nagels geslepen, met zo'n dremel. Daardoor kan de schimmel zich niet onder de nagel verstoppen. En ze had me een spray meegegeven, die bestaat uit 70% alcohol en wat geurspul (menthol denk ik).

  Je moet echt iedere dag een paar keer de aangetaste nagels sprayen, vergeet ook de onderkant van de voet en je vijltjes niet! En bijvoorbeeld ook na het douchen in de sportschool! En dan ook de zooltjes van je slippers. En de binnenkant van je schoenen ook, maar zo nu en dan. En 's avonds vlak voor het slapen gaan ook nog.

  Verder laat ik eens in de twee maanden mijn nagels bijvijlen door de pedicure. Nu, na een maand of 10 verder is de besmetting helemaal weg. Kwestie van lange adem dus. Geloof niet in reclamepraatjes van één keer smeren!

  Reageer
 • Sil

  HJB

  Sinds 3 maanden gebruik ik een nieuw middel voor het herstel van kalknagels. En hoewel het geen schimmel bestrijdt zorgt het er wel voor dat je nagel weer zijn normale vorm krijgt. Niet meer bros en geen inhammen, gewoon een beetje geel maar voor de rest een nette nagel. Het is ook gemakkelijk in gebruik. eenmaal daags insmeren, ruikt niet en vijlen van de nagel is niet meer nodig. Prijs is wel behoorlijk, maar ik ben nog steeds met de eerste tube bezig.

  Reageer
 • Sil

  S

  lamisil houdt bij mij de verschijnselen een beetje onder controle.. het "geneest" de kalknagel echter niet. mischien doordat het niet goed genoeg tot de nagel of het nagelbed kan doordringen..

  Reageer
 • Sil

  Pie

  ja, ik heb kalknagels en heb langzamerhand wel door dat er weinig tegen te doen valt, alle middelen ten spijt. Het goedkoopst en meest effectieve middel is een vers rood pepertje. 1x per week smeer je de nagels in met en doorgesneden pepertje: succes verzekerd. Zelfs mijn pedicure (met al haar succesvolle middelen) moet toegeven dat het helpt. Ik zeg niet: vanaf komt

  Reageer
 • Sil

  kalkie

  ik had bij allebei mijn grote teennagels last van schimmel,nadat ze allebie blauw werden,eraf gingen,nieuwe nagels kreeg,is mijn schimmel weg,oplossing,geef een klap met bijv. een hamer op je schimmelnagel,als je dan een nieuwe nagel krijgt is hopelijk je schimmel weg

  Reageer
 • Sil

  trees

  ja heel hardnekkig ,ik houd ze onder controle met 2 maal daags kruidvat kalknagelolie ,en zowat iedere dag tot onder de nagel schoonmakem en regelmatig met wegwerpvijl afvijlen .

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

63 + 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat kun je doen tegen vaginale klachten?

Bekijk de video