Zoeken

"Ik ben blijvend incontinent door een mislukte operatie"

Verhaal door Lenie (48)

Lenie (48 jaar) is boos op haar gynaecoloog. Toen zij een operatie onderging tegen incontinentie werd haar niet verteld wat de gevolgen kunnen zijn. 

"Ik heb een operatie ondergaan wegens incontinentie waarbij de gynaecoloog een zogenaamd TVT-bandje heeft geplaatst. Maar dat bandje is gaan schuiven en ik ben nu echt incontinent geworden! De arts in kwestie ontkent in alle toonaarden en beweert dat ik maar psychische hulp moet gaan zoeken."

Ondeskundigheid

"Ik was voor de operatie stress-incontinent en had een verzakking, maar nu is de incontinentie nog erger, heb ik een verzakking en moet 30-35 keer per dag plassen. Ik ben nooit uitgeplast, heb voortdurend aandrang en veel pijn. Ik ben bejaard op 48-jarige leeftijd! Doordat de TVT-deskundige mij 20 maanden zo heeft laten lopen, is blijvende schade ontstaan. Ik kon 15 kilometer hardlopen voor de operatie, daarna alleen nog maar 500 meter wandelen, met pijn."

"De TVT-arts heeft mij nooit van tevoren verteld, dat een TVT-bandje als het eenmaal is aangebracht niet meer te verwijderen is (of zeer moeilijk). Op internet staat een artikel waarin doden en tot 27% blaasperforaties vermeld staan. Deze arts heeft nooit voor zulke gevolgen gewaarschuwd. Ik ben niet dood en heb ook geen blaasperforatie, maar ben met mijn 48 jaar nu wel 'invalide' dankzij zijn ondeskundigheid!"

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

Reacties

 • Sil

  Tamara

  Ik heb in 2008 ook een bandje laten plaatsen wegens veel urineverlies en sindsdien heb ik veel liespijn die doorstraalt tot in mijn scheenbeen en zijkant knie en lage rugpijn. Wandelen kan ik bijna niet meer, laat staan hardlopen. Ik ben zelfstandige kapster en probeer de pijn te verbijten maar op den duur wordt je daar echt moe van. Ik ben nog maar 36 jaar en zou nog bergen moeten kunnen verzetten. Ben al bij verschillende dokters geweest en iedere keer vermeld dat het allemaal begonnen is sedert mijn operatie van het bandje.

  Ben zelfs in 2010 geopereerd geweest aan mijn rug, ook omdat ik een aangeboren afwijking had en dezelfde symptomen had zoals je zou hebben bij die afwijking. Maar na operatie nog steeds evenveel klachten. Al verschillende keren terug bij chirurg geweest en hij zegt dat het zenuwpijn is en het wordt erger en erger. Doordat ik er bijna zeker van ben dat het door het bandje komt ben ik gaan surfen op het internet en zie nu dat er meerdere mensen dezelfde klachten hebben zoals ik. Heb onmiddellijk afspraak gemaakt bij uroloog. Het bandje is geplaatst door mijn gynaecologe en hoop nu dat de uroloog mij serieus neemt.

  Reageer
 • Sil

  Rosa

  Heb november 2014 TVT-behandeling (Tensionfree Vaginal Tape) gehad, maar heeft niet geholpen. Verlies nog steeds urine. Maar na het lezen van deze verhalen durf ik niet terug te gaan naar de uroloog!

  Reageer
 • Sil

  Cupido

  Ik ben op zoek naar mensen die (ook) door een mislukte anti-reflux operatie (Nissen fundoplicatie) een beschadigde nervus vagus hebben met alle gevolgen van dien. Heb geen epilepsie maar wel dumpingsyndroom, overal pijn, lage rugpijn en hernia en sinds kort ook nog osteoporose. Ben net een auto die continu in vrij staat en waar je vol gas geeft, kost ontzettend veel energie. Zou in contact willen komen met mensen die dit hebben meegemaakt of nog steeds meemaken waarmee ik informatie en ervaringen kan uitwisselen etc.

  Reageer
 • Sil

  Bianca

  Jeetje ik herken me daar echt in. Ze hebben mijn baarmoeder en blaas gelift. En was toen nog maar 28, was een shock van m'n leven, heb gelukkig wel 3 gezonde kids maar toch je voelt je anders. En heb sinds kort geurende afscheiding en pijn in m'n buik en plas vaak in m'n broek, is niet veel maar wel zo dat ik andere broek nodig heb.

  Reageer
 • Sil

  Lily

  Ik heb 10 jaar geleden een TVT-bandje gekregen. Nooit klachten gehad. Probleem was direct verholpen. Echter afgelopen zomer steeds blaasontsteking. Bleef maar aanhouden. In december doorgestuurd naar de uroloog en die constateerde een blaassteentje. Die moest eruit. Tijdens de operatie (met ruggenprik) bleek het geen steentje maar een verkalking in de plasbuis te zijn die ontstaan was doordat het TVT-bandje door de plasbuis heen was gegroeid! De uroloog had het waarschijnlijk vaker meegemaakt, want hij gaf voor de operatie al aan dat hij bij een TVT-bandje twijfelde aan een steentje.

  Hij heeft een stuk van het bandje weg kunnen halen, maar er bleef een gaatje over in de plasbuis. Ik werd gewoon naar huis gestuurd bij deze dagopname, maar wel met een katheter voor 5 dagen er nog in zodat dat gaatje dicht kon groeien. Wat een ellende als je daarmee thuis loopt/ligt. Ik bleef nog 10 dagen bloeden, maar bij dagopname blijkt dat dus niet uit te maken. Bezuinigingen in de zorg! Na 2 weken ging het stukken beter maar de stressincontinentie is wel terug. Ondanks al het gedoe ga ik over een paar maanden toch weer een nieuw bandje laten plaatsen, want de afgelopen jaren heb ik er toch wel veel plezier van gehad.

  Reageer
  • Sil

   Eva

   Hoi Lilly, ik ben benieuwd wat je ervaring is na het tweede bandje. Kun je mij op de hoogte houden?

   Reageer
  • Sil

   Pam

   Hoe is het met je gegaan toen dat bandje is doorgeknipt qua herstel? Ik sta zelf ook op de wachtlijst om hem door te laten knippen en vind het best spannend. Groetjes Pamela

   Reageer
 • Sil

  Bidalasana

  Op 8 september 2014 is bij mij een TVT-O BANDJE geplaatst. Ik heb jaren last gehad van stressincontinentie. In 2009 heb ik 8 maanden bekkenfysiotherapie gevolgd zonder resultaat. In 2012 heb ik een afspraak gemaakt bij de uroloog/gynaecoloog en deze stelde mij een TVT behandeling voor. Begin vorig jaar begon het urineverlies mijn leven totaal te beheersen. Een wandeling, een middag winkelen, vakanties, dansen, lachen, iets optillen, altijd een probleem! Ik zocht altijd toiletten en liep altijd met inlegkruisjes en maandverband te sjouwen. In de zomer van 2014 heb ik besloten om de TVT-O behandeling te laten uitvoeren. De operatie is mij heel erg meegevallen. Ik heb een ruggenprik gehad en na een half uur was de ingreep al achter de rug. Totaal geen pijn na die tijd, alleen wat spierpijn in benen en liezen. Enkele uren na de operatie kon ik alweer normaal plassen, en mocht dezelfde dag naar huis. De eerste 6 weken wel rustig aan gedaan om het bandje goed vast te laten groeien. Het urineverlies was direct al over, en ik kan alles weer doen. Achteraf gezien had ik het veel eerder moeten doen. Er gaat weer een wereld voor me open. Ik heb me altijd bang laten maken door de negatieve verhalen van anderen. Maar het is de beste keuze die ik gemaakt heb in 2014. Ik zou het zo weer doen.

  Reageer
  • Sil

   Red head

   Wat fijn eens een positief bericht hierover te lezen. Denk er al jaren over, maar lees zo veel negatieve verhalen.

   Reageer
  • Sil

   Dees

   Ook ik heb me laten opereren, 10 dagen geleden (24 februari 2015). Mijn plasprobleem beheerste mijn hele leven. Zo wilde ik niet oud worden, ben pas 46 jaar. Ik had al twee keer bekkenbodemtherapie gehad maar zonder resultaat. Dan denk je na drie bevallingen zal het er wel bij horen, totdat ik informatie tegenkwam over overgang en incontinentie, daar ging een wereld voor mij open en kwam ik er achter dat dit "gênante probleem" niet gênant is en heel goed verholpen kan worden.

   Heb nu een bandje gekregen en mijn blaas is gelift. Wat ben ik blij dat ik het heb laten doen. Het herstel vraagt veel tijd en ik moet zeggen dat de pijn mij tegen is gevallen, loop nog erg moeilijk en heb inwendige pijn, maar schijnt erbij te horen. Mijn incontinentieprobleem is 100% weg! Ik voel me veel beter, heb weer vertrouwen in mijzelf en het "neerslachtige gevoel" is ook verdwenen. Ging wel 20 keer per dag plassen, nu moet ik eraan denken dat ik vijf keer per dag moet plassen.

   Reageer
 • Sil

  Nellie

  Ik heb me op 22 december laten opereren aan een verzakking, en nu 5 weken later heb ik nog steeds pijn. De gynaecologe zegt dat ze mijn baarmoeder met een nietje omhoog hebben geniet, maar ik heb zoveel pijn van dat nietje. Kan moeilijk zitten en kan niet lang staan. Wie kent deze klachten ? Als ik dit had geweten had ik het niet laten doen.

  Reageer
 • Sil

  Antoinette

  Lieve mensen, wat ben ik blij dat ik jullie ervaringen heb gelezen. Ik heb vandaag een afspraak bij combi spreekuur uroloog / gynaecoloog omdat zowel blaas als baarmoeder verzakt zijn. Enkele jaren geleden heb ik tvt bandje laten plaatsen tegen stress incontinentie. Hielp niet 100 procent dus slik nu Vesicare. stressincontinentie is nu weg. Nu dus die verzakking. Maar ik heb geen pijn, ben niet incontinent ; kan er best mee leven zo. Wat mij betreft dus geen operatie als het niet echt noodzakelijk is. Ik vind het heel erg voor iedereen en wens jullie veel sterkte en beterschap!

  Reageer
 • Sil

  Sterretje

  Hallo. Ik schrik van die blaasperforaties. Wat is 27 procent. van de geopereerden toch niet. Heb ook een tvt. Was daarna niet meer incontinent, maar daarna inderdaad steeds pijnlijke aandrang. Heb het bandje nu ongeveer 10 jaar en heb ernstige problemen. Het groeit door de vaginawand heen. Heb in maart het tussenstuk laten verwijderen onder narcose, de rest kon niet. Ben tig keer afgescheept omdat ze niks zagen ondanks dat ik etterige afscheiding en buikpijn had. Ik voelde een knobbel. Daarna kreeg ik hele erge blaastonstekingen. De gynaecoloog voelde toen wel die knobbel. Dat was het bandje wat mijn lichaam eruit probeerde te zweren. Na de operatie kreeg ik twee bacterien, weer doodziek. Volgens de gynaecoloog had ik die bacteriën waarschijnlijk al. Nu een half jaar later weer hetzelfde. Weer een knobbel op een andere plaats bij de plasbuis, overal pijn, gemeenschap is onmogelijk. Ben vandaag naar de huisarts geweest. Moet met spoed weer naar de gynaecoloog. Het hele bandje moet eruit zegt de huisarts. Ja hoe dan? Ik denk dat nu het middenstuk eruit is, een zijstuk naar voren is geschoven.

  Het enige positieve dat ik kan melden is dat mijn lichaam heel veel littekenweefsel heeft aangemaakt. Dat geeft nu een soort natuurlijke steun. Vraag me wel af wat er gebeurt als de rest eruit is, als dat zou lukken. En ik zie vreselijk op tegen weer een operatie. Ze knippen zo dat het lijkt alsof je bevallen bent naderhand. En heb ook nog een matje vanwege darmverzakkingen. Heb heel weinig bindweefsel. Ik krijg daar nu ook de zenuwen van. Het kan geen kwaad want zit veel dieper zegt de gynaecoloog. Ja nu niet, maar over 10 jaar? Ben 57, wat een ellende..

  Reageer
  • Sil

   Lampie

   Beste Sterretje. Wat herken ik mezelf in jouw problemen. Vorige week heb ik een MRI-scan gehad en eindelijk wordt er geloofd dat het bandje bij mij voor alle ellende zorgt. Heb veel last van afscheiding en erg heftige buik en rugpijn. Er zit ook een grote bobbel in mijn vagina die wordt veroorzaakt door het bandje. (Mijn lichaam wil eraf!) Nu wil de uroloog mij gaan opereren maar ik ben zo bang dat het fout gaat. Ik zou graag meer willen horen over jouw ervaringen. Heel veel sterkte met alles.

   Lampie72

   Reageer
   • Sil

    Sterretje

    Hallo. Bij mij is het middendeel van het blaasbandje eruit gehaald. De rest was niet nodig zei de gynaecoloog. Na de operatie had ik een paar dagen flink pijn, was narcose, dagbehandeling. Daarna ging het beter, geen afscheiding meer en geen bloedverlies. Kreeg wel een gemene blaasontsteking, ondanks de antibiotica tegen de operatie. Er bleken twee verschillende bacteriën in te zitten, die had ik waarschijnlijk al zeiden ze. Vond het maar vreemd, maar na een zware antibiotica kuur was dat over. Gelukkig ben ik niet incontinent geworden. Er bleef littekenweefsel zitten, mijn lijf had heel veel aangemaakt en dat is nu een natuurlijk steuntje. Dat is me verteld tenminste. Heb nu synapauze oestrogeen zalf, dat maakt de plasbuis steviger, dus heb minder aandrang en blijf droog. Heb alleen nu vreselijke ellende van de mat die ze hebben geplaatst. Sinds een paar weken kan ik amper nog zitten en heb een behoorlijke zwelling vanbinnen. De gynaecoloog wimpelde me af, ik zou te gespannen zijn en zijn de bekkenbodemspieren! Nee dus, de huisarts zei dit klopt niet. Heb een verwijzing voor de Keizer kliniek gekregen. Ik krijg er de zenuwen van. Dat matje rustte denk ik op dat blaasbandje en nu is dat weg en krijg ik dit weer. Het trekt aan mijn achterste tot aan mijn been en van binnen doet het onwijs zeer. Het lijkt nu net of ik op mijn darm zit, ben er beroerd van. Ga donderdag weer naar dezelfde gynaecoloog, op zich heb ik vertrouwen in haar. Als ze me weer afwimpelt dan naar de Keizer kliniek. Een matje weghalen schijnt heel moeilijk te zijn, het is via de buik geplaatst en wat dan? In elk geval is dit geen leven zo.

    Reageer
 • Sil

  Jimmy

  Jimmy, na een rugoperatie die mislukte kreeg ik een foute beoordeling waardoor ik er nog een jaar mee bleef lopen. Na twee jaar kreeg ik te horen dat er niks meer aan viel te doen, dus mijn hele rug is naar de klote geholpen, plus mijn nek door de verkromming van de wervels!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

51 - 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video

Specials & Dossiers