Zoeken

"Ik ben blijvend incontinent door een mislukte operatie"

Verhaal door Lenie (48)

Lenie (48 jaar) is boos op haar gynaecoloog. Toen zij een operatie onderging tegen incontinentie werd haar niet verteld wat de gevolgen kunnen zijn. 

"Ik heb een operatie ondergaan wegens incontinentie waarbij de gynaecoloog een zogenaamd TVT-bandje heeft geplaatst. Maar dat bandje is gaan schuiven en ik ben nu echt incontinent geworden! De arts in kwestie ontkent in alle toonaarden en beweert dat ik maar psychische hulp moet gaan zoeken."

Ondeskundigheid

"Ik was voor de operatie stress-incontinent en had een verzakking, maar nu is de incontinentie nog erger, heb ik een verzakking en moet 30-35 keer per dag plassen. Ik ben nooit uitgeplast, heb voortdurend aandrang en veel pijn. Ik ben bejaard op 48-jarige leeftijd! Doordat de TVT-deskundige mij 20 maanden zo heeft laten lopen, is blijvende schade ontstaan. Ik kon 15 kilometer hardlopen voor de operatie, daarna alleen nog maar 500 meter wandelen, met pijn."

"De TVT-arts heeft mij nooit van tevoren verteld, dat een TVT-bandje als het eenmaal is aangebracht niet meer te verwijderen is (of zeer moeilijk). Op internet staat een artikel waarin doden en tot 27% blaasperforaties vermeld staan. Deze arts heeft nooit voor zulke gevolgen gewaarschuwd. Ik ben niet dood en heb ook geen blaasperforatie, maar ben met mijn 48 jaar nu wel 'invalide' dankzij zijn ondeskundigheid!"

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen
Wist je dat?

Dossier wondverzorgingDat je als gevolg van incontinentie last kunt krijgen van smet- of schuurplekken? Dit zijn huidontstekingen die ontstaan wanneer vocht langdurig kan inwerken op je huid. Meer over (het behandelen van) smetplekken en schuurwonden lees je in het dossier wondverzorging. Je leest er ook welke stappen belangrijk zijn voor een optimale genezing van de wond. 

Wist je dat?

StomaJe geen dieet hoeft te volgen als je een stoma hebt? Je moet zorgen dat je voldoende drinkt en, met name bij het dunne darm stoma, is het belangrijk dat je voldoende zout tot je neemt. Daarnaast moet je opletten met voedingsmiddelen die het stoma mogelijk kunnen verstoppen.

Kijk voor meer informatie over voeding en een stoma in het dossier Leven met een stoma.

Reacties

 • Sil

  Jimmy

  Jimmy, na een rugoperatie die mislukte kreeg ik een foute beoordeling waardoor ik er nog een jaar mee bleef lopen. Na twee jaar kreeg ik te horen dat er niks meer aan viel te doen, dus mijn hele rug is naar de klote geholpen, plus mijn nek door de verkromming van de wervels!

  Reageer
 • Sil

  Ook invalide

  Ook ik ben invalide door incontinentie; 2 jaar geleden zijn mijn blaas en andere organen i.v.m. kanker verwijderd en ben ik blijvend incontinent. Ik had een druk (sociaal) leven, nu ben ik thuis en kan geen uur buiten de deur zonder dat die neoblaas leegloopt. Ook hier: geen voorlichting over de gevolgen en als ik er iets van zei riep de man die me had geopereerd vrolijk: "tel uw zegeningen, mevrouw". Ik ben nog nooit zo ziek geweest als na de operatie, mede door alle ellende en de behandeling in de ziekenhuizen en als ik opnieuw de keus had zou ik me nog beter oriënteren, maar liever niet meer in Nederland laten behandelen. Na 2 opeenvolgende (herstel)operaties zonder resultaat ben ik wel klaar met zo te moeten leven. Voor mij hoeft het niet meer.

  Reageer
 • Sil

  Bieke

  Ik kreeg gisteren een bandje voor urine incontinentie en heb vandaag enorm veel last van pijn aan mijn benen. Kan bijna niet stappen.

  Reageer
 • Sil

  Lampie

  Een jaar geleden is er bij mij een TVT bandje geplaatst. In het begin leek het allemaal goed te gaan, maar naarmate het bandje er langer in zit krijg ik steeds meer klachten. Van veel afscheiding, tot heftige rug en buikpijn en niet lang meer kunnen staan, lopen of fietsen. Ik twijfel enorm of ik het bandje moet laten verwijderen. Graag zou ik met vrouwen in contact komen die deze operatie hebben gehad (dus het laten verwijderen van het bandje).

  Reageer
  • Sil

   Hilde

   Hallo, ik heb hetzelfde. 4 maanden geleden een bandje laten plaatsen, in het begin ging het redelijk goed maar zit nu al een paar weken met hevige pijnen en moet om het half uur naar het toilet, ben onlangs naar een andere dokter geweest die dan ook zijn handen terug trekt en me naar een professor in Leuven stuurt. Buikpijn, rugpijn, ook moeite om te stappen en ben nog maar 50 jaar ,

   Reageer
   • Sil

    Lampie

    Hoi Hilde,

    Wat enorm vervelend allemaal. Ik krijg eind deze maand een MRI-scan om te kijken of het allemaal wel goed zit. Mocht hier niks uit komen weet ik niet wat ik ga doen. Moet ik verder gaan of moet ik accepteren dat deze pijn erbij hoort.. Ben erg bang voor de gevolgen als het bandje eruit gehaald zou worden. Ik ben zelf ook nog maar 42. Sterkte met jouw verhaal. Dank voor je reactie.

    Reageer
 • Sil

  Isaura

  Een week geleden heb ik een blaasverzakkingsoperatie gehad en ik ben nu verder van huis dan voor de operatie. Ik heb veel buik en mijn onderrug doet pijn, maar zou er nog wel mee kunnen leven. Vanaf dag 1 voelde ik dat er niet in orde was. Ik dacht: ik moet niet zeuren, het is nog maar een paar dagen geleden, het zal er wel bijhoren dat ik mijn blaas niet helemaal onder controle kan houden. Maar nog steeds heb ik de problemen, zeer frusterend.

  Ik lees en hoor nu dat er heel veel vrouwen 2 of 3 keer daar aan een blaasverzakking geholpen worden, gaat er dan bij de gynaecologen geen belletje rinkelen? Als ik het geweten had, had ik het nooit laten doen. Vroeger had ik alleen 's ochtends last, nu de hele dag. Zijn er meer vrouwen die dezelfde ervaring als ik hebben?

  Reageer
 • Sil

  Hondawoman

  Ik ben een paar maanden terug geholpen, heb ook een t.v.t. bandje, maar verlies geen urine. Wel heb ik last van uitslag en ik voel het bandje gewoon, wat niet normaal is. En je seksleven wordt ruw verstoord. Dus mensen: bezint eer gij hieraan begint.

  Reageer
 • Sil

  Pardoes

  Ik ben drie weken geleden geopereerd en had kinesitherapie gehad. Sinds de operatie verlies ik 2 liter en kan ik niet meer plassen. Heb medicijnen gekregen en hoop dat het beter wordt, maar ik vrees het ergste.

  Reageer
 • Sil

  Voet opertatie

  Ik ben een meisje van 14 jaar. Heb twee jaar geleden een operatie gehad aan mijn linkervoet, terwijl ik ook pijn heb aan mijn rechtervoet. Nu heb ik pijn aan beide kanten en kan niet lopen. Of ik loop vijf minuten en val. Ja, ik val letterlijk op de grond. Mijn orthopeed ontkent het steeds. Hij zorgt ervoor dat ik maanden moet wachten op een afspraak. Ik ben echt heel boos op hem en weet niet wat ik moet doen.

  Reageer
 • Sil

  Pantyboy

  Ik heb er totaal geen moeite mee om incontinent te zijn.

  Reageer
 • Sil

  Geenkatjezonderhandschoenen

  Ik ben nu 2 weken geleden geopereerd en heb een draagband voor de urinebuis gekregen maar heb er tot op heden geen plezier van. Ik verlies nog net zo veel en vaak urine als voor de operatie. Wel heb ik behoorlijk veel pijn vlak na de operatie tot op heden, lopen en zitten gaan nog slecht. In de folder stond dat het bandje direct z'n werk doet, nou dus niet. Jammer. En ik denk erover na om het er maar weer uit te laten halen. Want als het geen baat heeft, schaden kan het wel (iets vreemds in je lichaam wat dan uiteindelijk niet functioneert). Dit is mijn ervaring.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

93 + 7 =

Stem op Gezondheidsplein als website van het jaar!
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Borstkanker & zwangerschap

Bekijk de video

Specials & Dossiers