Zoeken

"Ik ben blijvend incontinent door een mislukte operatie"

Verhaal door Lenie (48)

Lenie (48 jaar) is boos op haar gynaecoloog. Toen zij een operatie onderging tegen incontinentie werd haar niet verteld wat de gevolgen kunnen zijn. 

"Ik heb een operatie ondergaan wegens incontinentie waarbij de gynaecoloog een zogenaamd TVT-bandje heeft geplaatst. Maar dat bandje is gaan schuiven en ik ben nu echt incontinent geworden! De arts in kwestie ontkent in alle toonaarden en beweert dat ik maar psychische hulp moet gaan zoeken."

Ondeskundigheid

"Ik was voor de operatie stress-incontinent en had een verzakking, maar nu is de incontinentie nog erger, heb ik een verzakking en moet 30-35 keer per dag plassen. Ik ben nooit uitgeplast, heb voortdurend aandrang en veel pijn. Ik ben bejaard op 48-jarige leeftijd! Doordat de TVT-deskundige mij 20 maanden zo heeft laten lopen, is blijvende schade ontstaan. Ik kon 15 kilometer hardlopen voor de operatie, daarna alleen nog maar 500 meter wandelen, met pijn."

"De TVT-arts heeft mij nooit van tevoren verteld, dat een TVT-bandje als het eenmaal is aangebracht niet meer te verwijderen is (of zeer moeilijk). Op internet staat een artikel waarin doden en tot 27% blaasperforaties vermeld staan. Deze arts heeft nooit voor zulke gevolgen gewaarschuwd. Ik ben niet dood en heb ook geen blaasperforatie, maar ben met mijn 48 jaar nu wel 'invalide' dankzij zijn ondeskundigheid!"

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen
Wist je dat?

Dossier wondverzorgingDat je als gevolg van incontinentie last kunt krijgen van smet- of schuurplekken? Dit zijn huidontstekingen die ontstaan wanneer vocht langdurig kan inwerken op je huid. Meer over (het behandelen van) smetplekken en schuurwonden lees je in het dossier wondverzorging. Je leest er ook welke stappen belangrijk zijn voor een optimale genezing van de wond. 

Stel je vraag over eczeem!

Stel je vraag over eczeem! Heb jij een vraag over je huidaandoening? Of heb jij, je kindje of familielid een plekje op je huid waar je je zorgen over maakt? Stel je vraag dan gratis je vraag aan onze eczeemdeskundige! 

Reacties

 • Sil

  Antoinette

  Lieve mensen, wat ben ik blij dat ik jullie ervaringen heb gelezen. Ik heb vandaag een afspraak bij combi spreekuur uroloog / gynaecoloog omdat zowel blaas als baarmoeder verzakt zijn. Enkele jaren geleden heb ik tvt bandje laten plaatsen tegen stress incontinentie. Hielp niet 100 procent dus slik nu Vesicare. stressincontinentie is nu weg. Nu dus die verzakking. Maar ik heb geen pijn, ben niet incontinent ; kan er best mee leven zo. Wat mij betreft dus geen operatie als het niet echt noodzakelijk is. Ik vind het heel erg voor iedereen en wens jullie veel sterkte en beterschap!

  Reageer
 • Sil

  Sterretje

  Hallo. Ik schrik van die blaasperforaties. Wat is 27 procent. van de geopereerden toch niet. Heb ook een tvt. Was daarna niet meer incontinent, maar daarna inderdaad steeds pijnlijke aandrang. Heb het bandje nu ongeveer 10 jaar en heb ernstige problemen. Het groeit door de vaginawand heen. Heb in maart het tussenstuk laten verwijderen onder narcose, de rest kon niet. Ben tig keer afgescheept omdat ze niks zagen ondanks dat ik etterige afscheiding en buikpijn had. Ik voelde een knobbel. Daarna kreeg ik hele erge blaastonstekingen. De gynaecoloog voelde toen wel die knobbel. Dat was het bandje wat mijn lichaam eruit probeerde te zweren. Na de operatie kreeg ik twee bacterien, weer doodziek. Volgens de gynaecoloog had ik die bacteriën waarschijnlijk al. Nu een half jaar later weer hetzelfde. Weer een knobbel op een andere plaats bij de plasbuis, overal pijn, gemeenschap is onmogelijk. Ben vandaag naar de huisarts geweest. Moet met spoed weer naar de gynaecoloog. Het hele bandje moet eruit zegt de huisarts. Ja hoe dan? Ik denk dat nu het middenstuk eruit is, een zijstuk naar voren is geschoven.

  Het enige positieve dat ik kan melden is dat mijn lichaam heel veel littekenweefsel heeft aangemaakt. Dat geeft nu een soort natuurlijke steun. Vraag me wel af wat er gebeurt als de rest eruit is, als dat zou lukken. En ik zie vreselijk op tegen weer een operatie. Ze knippen zo dat het lijkt alsof je bevallen bent naderhand. En heb ook nog een matje vanwege darmverzakkingen. Heb heel weinig bindweefsel. Ik krijg daar nu ook de zenuwen van. Het kan geen kwaad want zit veel dieper zegt de gynaecoloog. Ja nu niet, maar over 10 jaar? Ben 57, wat een ellende..

  Reageer
  • Sil

   Lampie

   Beste Sterretje. Wat herken ik mezelf in jouw problemen. Vorige week heb ik een MRI-scan gehad en eindelijk wordt er geloofd dat het bandje bij mij voor alle ellende zorgt. Heb veel last van afscheiding en erg heftige buik en rugpijn. Er zit ook een grote bobbel in mijn vagina die wordt veroorzaakt door het bandje. (Mijn lichaam wil eraf!) Nu wil de uroloog mij gaan opereren maar ik ben zo bang dat het fout gaat. Ik zou graag meer willen horen over jouw ervaringen. Heel veel sterkte met alles.

   Lampie72

   Reageer
   • Sil

    Sterretje

    Hallo. Bij mij is het middendeel van het blaasbandje eruit gehaald. De rest was niet nodig zei de gynaecoloog. Na de operatie had ik een paar dagen flink pijn, was narcose, dagbehandeling. Daarna ging het beter, geen afscheiding meer en geen bloedverlies. Kreeg wel een gemene blaasontsteking, ondanks de antibiotica tegen de operatie. Er bleken twee verschillende bacteriën in te zitten, die had ik waarschijnlijk al zeiden ze. Vond het maar vreemd, maar na een zware antibiotica kuur was dat over. Gelukkig ben ik niet incontinent geworden. Er bleef littekenweefsel zitten, mijn lijf had heel veel aangemaakt en dat is nu een natuurlijk steuntje. Dat is me verteld tenminste. Heb nu synapauze oestrogeen zalf, dat maakt de plasbuis steviger, dus heb minder aandrang en blijf droog. Heb alleen nu vreselijke ellende van de mat die ze hebben geplaatst. Sinds een paar weken kan ik amper nog zitten en heb een behoorlijke zwelling vanbinnen. De gynaecoloog wimpelde me af, ik zou te gespannen zijn en zijn de bekkenbodemspieren! Nee dus, de huisarts zei dit klopt niet. Heb een verwijzing voor de Keizer kliniek gekregen. Ik krijg er de zenuwen van. Dat matje rustte denk ik op dat blaasbandje en nu is dat weg en krijg ik dit weer. Het trekt aan mijn achterste tot aan mijn been en van binnen doet het onwijs zeer. Het lijkt nu net of ik op mijn darm zit, ben er beroerd van. Ga donderdag weer naar dezelfde gynaecoloog, op zich heb ik vertrouwen in haar. Als ze me weer afwimpelt dan naar de Keizer kliniek. Een matje weghalen schijnt heel moeilijk te zijn, het is via de buik geplaatst en wat dan? In elk geval is dit geen leven zo.

    Reageer
 • Sil

  Jimmy

  Jimmy, na een rugoperatie die mislukte kreeg ik een foute beoordeling waardoor ik er nog een jaar mee bleef lopen. Na twee jaar kreeg ik te horen dat er niks meer aan viel te doen, dus mijn hele rug is naar de klote geholpen, plus mijn nek door de verkromming van de wervels!

  Reageer
 • Sil

  Ook invalide

  Ook ik ben invalide door incontinentie; 2 jaar geleden zijn mijn blaas en andere organen i.v.m. kanker verwijderd en ben ik blijvend incontinent. Ik had een druk (sociaal) leven, nu ben ik thuis en kan geen uur buiten de deur zonder dat die neoblaas leegloopt. Ook hier: geen voorlichting over de gevolgen en als ik er iets van zei riep de man die me had geopereerd vrolijk: "tel uw zegeningen, mevrouw". Ik ben nog nooit zo ziek geweest als na de operatie, mede door alle ellende en de behandeling in de ziekenhuizen en als ik opnieuw de keus had zou ik me nog beter oriënteren, maar liever niet meer in Nederland laten behandelen. Na 2 opeenvolgende (herstel)operaties zonder resultaat ben ik wel klaar met zo te moeten leven. Voor mij hoeft het niet meer.

  Reageer
 • Sil

  Bieke

  Ik kreeg gisteren een bandje voor urine incontinentie en heb vandaag enorm veel last van pijn aan mijn benen. Kan bijna niet stappen.

  Reageer
 • Sil

  Lampie

  Een jaar geleden is er bij mij een TVT bandje geplaatst. In het begin leek het allemaal goed te gaan, maar naarmate het bandje er langer in zit krijg ik steeds meer klachten. Van veel afscheiding, tot heftige rug en buikpijn en niet lang meer kunnen staan, lopen of fietsen. Ik twijfel enorm of ik het bandje moet laten verwijderen. Graag zou ik met vrouwen in contact komen die deze operatie hebben gehad (dus het laten verwijderen van het bandje).

  Reageer
  • Sil

   Hilde

   Hallo, ik heb hetzelfde. 4 maanden geleden een bandje laten plaatsen, in het begin ging het redelijk goed maar zit nu al een paar weken met hevige pijnen en moet om het half uur naar het toilet, ben onlangs naar een andere dokter geweest die dan ook zijn handen terug trekt en me naar een professor in Leuven stuurt. Buikpijn, rugpijn, ook moeite om te stappen en ben nog maar 50 jaar ,

   Reageer
   • Sil

    Lampie

    Hoi Hilde,

    Wat enorm vervelend allemaal. Ik krijg eind deze maand een MRI-scan om te kijken of het allemaal wel goed zit. Mocht hier niks uit komen weet ik niet wat ik ga doen. Moet ik verder gaan of moet ik accepteren dat deze pijn erbij hoort.. Ben erg bang voor de gevolgen als het bandje eruit gehaald zou worden. Ik ben zelf ook nog maar 42. Sterkte met jouw verhaal. Dank voor je reactie.

    Reageer
 • Sil

  Isaura

  Een week geleden heb ik een blaasverzakkingsoperatie gehad en ik ben nu verder van huis dan voor de operatie. Ik heb veel buik en mijn onderrug doet pijn, maar zou er nog wel mee kunnen leven. Vanaf dag 1 voelde ik dat er niet in orde was. Ik dacht: ik moet niet zeuren, het is nog maar een paar dagen geleden, het zal er wel bijhoren dat ik mijn blaas niet helemaal onder controle kan houden. Maar nog steeds heb ik de problemen, zeer frusterend.

  Ik lees en hoor nu dat er heel veel vrouwen 2 of 3 keer daar aan een blaasverzakking geholpen worden, gaat er dan bij de gynaecologen geen belletje rinkelen? Als ik het geweten had, had ik het nooit laten doen. Vroeger had ik alleen 's ochtends last, nu de hele dag. Zijn er meer vrouwen die dezelfde ervaring als ik hebben?

  Reageer
 • Sil

  Hondawoman

  Ik ben een paar maanden terug geholpen, heb ook een t.v.t. bandje, maar verlies geen urine. Wel heb ik last van uitslag en ik voel het bandje gewoon, wat niet normaal is. En je seksleven wordt ruw verstoord. Dus mensen: bezint eer gij hieraan begint.

  Reageer
 • Sil

  Pardoes

  Ik ben drie weken geleden geopereerd en had kinesitherapie gehad. Sinds de operatie verlies ik 2 liter en kan ik niet meer plassen. Heb medicijnen gekregen en hoop dat het beter wordt, maar ik vrees het ergste.

  Reageer
 • Sil

  Voet opertatie

  Ik ben een meisje van 14 jaar. Heb twee jaar geleden een operatie gehad aan mijn linkervoet, terwijl ik ook pijn heb aan mijn rechtervoet. Nu heb ik pijn aan beide kanten en kan niet lopen. Of ik loop vijf minuten en val. Ja, ik val letterlijk op de grond. Mijn orthopeed ontkent het steeds. Hij zorgt ervoor dat ik maanden moet wachten op een afspraak. Ik ben echt heel boos op hem en weet niet wat ik moet doen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

99 + 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat is een hersenvliesontsteking?

Bekijk de video

Specials & Dossiers