Zoeken

Chiropractie: botten kraken als pijnbestrijding

Chiropractie is een vorm van manuele therapie om pijn te bestrijden in onder meer spieren en gewrichten. Sommige mensen hebben er erg veel baat bij maar voor anderen kan de behandeling negatief werken vanwege de kracht die uitgeoefend wordt. Het wordt ook wel bottenkraken genoemd.

Aandoeningen waarbij chiropractie uitkomst kan bieden zijn pijn in de nek en onderrug, maar bij hernia is de behandeling niet aan te raden! Verder kan het verlichting bieden bij hoofd- en aangezichtspijn, migraine en menstruatiepijn. Ook wordt gezegd dat kinderen hierdoor van hun bedplassen af kunnen komen en dat mensen met algemene gevoelens van malaise er meer energie door kunnen krijgen. Een behandeling duurt ongeveer een kwartier.

Heb je ervaring met 'botten kraken'? Positief of negatief? Van welke klachten hielp het je af? Of werden je problemen alleen maar erger? 

Reageren
Delen
Wist je dat?

Ongeveer 20% van de Nederlanders minstens één keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat? Vooral sinds 2006 is dit percentage sterk gestegen. Sindsdien heb je geen verwijsbrief meer van de huisarts nodig. Wil je weten wat een fysiotherapeut precies doet? En welke andere (alternatieve) therapieën er zijn om je spieren en gewrichten onder handen te nemen? Lees dan het dossier Therapieën voor spieren en gewrichten

Wist je dat?

Dossier Leven met MSJe je voeding dient aan te passen als je MS hebt? MS kan namelijk samengaan met kauw-, slik- en darmklachten. Ook het medicijngebruik kan invloed hebben op je lichaam, je houdt bijvoorbeeld meer vocht vast, waardoor je ook je voedingspatroon zult moeten aanpassen. Wat dit dan precies inhoudt en welke tips we je kunnen aanraden, lees je in het dossier Leven met MS.

Reacties

 • Sil

  Kiwi

  20 jaar geleden laten doen in, de spanningshoofdpijn is nooit terug gekomen

  Reageer
 • Sil

  Sellie

  Ik heb veel nek-, hoofd- en rugpijn. Liggen in een bed is een drama voor mij. Ik sta in de ochtend heel vaak op met pijn. Soms blijft dat de hele dag. Heb inmiddels vele hoofdkussens geprobeerd. Jaren geleden ben ik enkele malen gekraakt. Bij mij werkte het zeker. Ik was daarna altijd een tijdje verlost van de klachten.
  De reden dat ik het nu niet doe is een bericht in een krant over dat kraken een hersenbloeding kan veroorzaken. Beetje eng wat ik erover las. Ik weet ook niet of het waar is...

  Reageer
 • Sil

  Jerrel

  Ik heb pijn in mijn onderrug. Wat zijn de kosten om je rug te kraken?

  Reageer
 • Sil

  Ricky

  Had enorme nekpijn, naar de chiropractor geweest. Stond binnen 15 minuten weer buiten en had veel minder pijn. Ik was verwonderd ervan. Aanrader!

  Reageer
 • Sil

  Irene

  Ik ben sinds een jaar regelmatig bij een hele goed chiropractor in Amsterdam. Hij heeft me van vreselijke migraines en regelmatig voorkomende hoofdpijn verlost. Ik ben hem zeer dankbaar.

  Reageer
  • Sil

   Vsm

   Hoi, weet je nog bij welke chiropractor dat was?

   Reageer
 • Sil

  Mak

  Mijn klachten zitten namelijk in mijn beiden schouders. Deze klachten heb ik al aantal jaren en gedurende deze periode heb ik meerdere behandelingen gehad in de vorm van fysiotherapie. Tot heden draag ik helaas de pijn op mijn schouders. De vraag is nu, in hoeverre zou de behandeling chiropratis mij helpen?

  Alvast bedankt mocht ik hierover een reactie krijgen.

  Reageer
 • Sil

  Je

  Afgelopen jaar heb ik na mijn bevalling bekkenklachten opgelopen. De fysio gaf mij 6 weken na de bevalling allerlei oefeningen met de diagnose bekkeninstabiliteit en ik bleef volharden, maar het werd steeds erger: toen mijn dochtertje ruim 3 maanden was, was ik de wanhoop nabij: ik kon amper mijn eigen kind tillen! Vreselijk. Toen ben ik naar de osteopaat gegaan. Die heeft mij vooral heel veel houdingtips gegeven en mij per direct laten stoppen met de oefeningen en juist rust voorgeschreven. Het liefste elk uur een kwartier plat gedurende 3 weken. Dat is niet gelukt met een kleine, maar veel rusten tussendoor + houding tips verlichten wel enigszins.

  Na bijna negen maanden had ik bij elke beweging nog steeds klachten. Ik ben naar Chiropractor Mulder in Rotterdam gegaan, i.v.m. goede recensies in mijn vriendenkring. De eerste keer was zijn diagnose dat in mijn bekken 3,5 cm verschil zat tussen links en rechts en dat daardoor mijn hele rug/bil scheeftrok. Ik ben in 1,5 maand zes keer geweest en ik loop weer als een kievit. Wat een wonder!

  Ik zou het iedereen (in ieder geval met deze klachten) aanraden. Ga wel naar een erkende toe en vraag eens in je vriendenkring rond voor je een keuze maakt. Ik heb het gevoel dat als ik in de reguliere gezondheidzorg was blijven zoeken ik nu nog op het punt van een half jaar geleden zat. Ben zelf niet per definitie een aanhanger van alternatieve geneeswijze, maar in dit geval ben ik zeer content dat ik het een kans heb gegeven!

  Reageer
 • Sil

  Anisa

  Ik was afgelopen maandag bij chiropractie geweest voor nek & (rechter) schouderklachten. Na een behandeling van minder dan 5 minuten heb ik meer pijn gehad. Mijn linkerarm kon ik niet meer bewegen, en 3 dagen lang tot vandaag heb ik meer pijn dan voor de behandeling. Ik weet niet of het verstandig om door te gaan.

  Reageer
 • Sil

  Fati

  Ja mij heeft het heel goed geholpen. Na negen jaar last te hebben van mijn onderrug is het weer helemaal goed gekomen.

  Reageer
 • Sil

  hanneke

  Al jaren gezegend met een scoliose en één keer per paar jaar kan ik niet op of om door de lage rugpijn. Vaak manifesteert dit zich na een periode van stress. Meestal is één bezoek aan de chiropractor voldoende om weer een paar jaar pijnvrij te zijn.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

16 - 6 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat is een hersenvliesontsteking?

Bekijk de video