Zoeken

"Ik heb al twintig jaar pijn door fibromyalgie"

Verhaal door Tim (39)

Tim (39 jaar) heeft fibromyalgie: een vorm van reuma. Hij ondervindt veel klachten door zijn ziekte, maar probeert toch positief door het leven te gaan. 

Overal pijn en slaaptekort

"Sinds een jaar is bij mij fibromyalgie (weke-delenreuma) vastgesteld, maar ik heb al zeker ruim twintig jaar last van zwakke enkels, kramp in voeten en langzaam opkomende spierpijnen. Ik heb ook last van een tennisarm, hamstring enz. Dit gaat soms over en dan denk je: het was toch geen tennisarm of hamstring. Maar na verloop van tijd komen de klachten terug en er komen er ook steeds meer bij."

"De ziekte zit nu door mijn hele lichaam. Elke nacht slaap ik slecht en word ik tot vijftien keer per nacht wakker. Volgens het slaapcentrum heb ik wel mijn diepe slaap, maar ik ben zo ontzettend moe! Ik slik alleen pijnstillers als de pijn heel erg is. Als ik de volgende dag moet werken slik ik een behoorlijk zware slaaptablet maar ondanks dat word ik toch nog een enkele keer wakker."

Ziekte accepteren

"Ondanks de vele klachten, heb ik mijn ziekte geaccepteerd en kan ik er behoorlijk mee omgaan. Ik hoop dat ik mijn hele leven onder de mensen kan blijven komen en mijn werk kan blijven doen. Gelukkig zit dat nu allemaal goed."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

Reacties

 • Sil

  Bonnie

  Ik heb ook al jaren last van fibromyalgie na een val. Ik heb ook artrose in rug, vingers, slechte heupen et cetera, veel pijn in de benen. Wie herkent dit? Hoop zo erg dat er meer mensen zijn die er iets over kunnen vertellen.

  Reageer
 • Sil

  Marnix

  Mijn oma heeft ook fibromyalgie, een kennis kwam laatst met iets wat haar van haar klachten af zou kunnen helpen zei hij. Het is ook nog eens 100% natuurlijk, dus zonder bijwerkingen. Voor de zekerheid even aan de arts gevraagd, met als antwoord: Je kunt het proberen maar maak je geen illusies! Na een paar weken waren de klachten al 70% afgenomen. Tot grote verbazing van de arts!

  Reageer
  • Sil

   Ang

   @Marnix: kun je aub vermelden welk natuurlijk middel dit is?

   Reageer
 • Sil

  Lia

  Ook ik heb al een een 7-tal jaren fybromyalgie. Ik zie ook al net zo veel jaren tegen de herfst en winter op omdat dan de klachten het ergste zijn, vooral mijn bovenbenen voelen erg stijf en pijnlijk en vooral iets kouder dan b.v. van mijn arm. Laatst gelezen dat als je lichaamstemperatuur een paar tiende afwijkt dit een enorme trigger is voor dit soort klachten. 2 jaar geleden heb ik een infrarood-cabine aangeschaft, hier ging ik dat eerste jaar bijna elke avond in. Ook heb ik een elektrische deken, waar ik mijn bed mee voorverwarm. En verder laat ik elke maand mijn benen masseren. Mijn klachten zijn zeker niet weg en in deze periode, nat en koud, zeker weer erger. Maar door mijn "maatregelen" is het te doen. Hopelijk heeft hier iemand iets aan. Een vraagt blijft wel: waarom is mijn lichaamstemperatuur lager?

  Reageer
 • Sil

  Johan

  "Ik heb al meer dan twaalf jaar pijn door fibromyalgie"

  Johan (49 jaar) bij mij komt de pijn in mijn gehele lichaam wanneer ik 's avonds slapen ga, dan na +- 2 uur komt de pijn in mijn gehele lichaam waardoor ik meestal wakker wordt. Ik zou hier graag van af komen maar heb geen idée hoe. Elke tip is welkom.

  Reageer
  • Sil

   hans ellemans

   Probeer valeriaan, druppels of tabletten. Maar wel in een lichte dosering, echt.

   Reageer
 • Sil

  aggie

  Ik heb ook al 'n jaartje of 25 fibromyalgie. Tot een jaar geleden zat ik regelmatig bij de huisarts om van alles te proberen, allemaal troep die medicijnen en slaaptabletten en ook allemaal zonder enig resultaat. Ik was mezelf zo zat , en oud worden dat hoefde voor mij niet. Ik ben een half jaar geleden begonnen met koudgeperste zonnebloemolie te spoelen. Ik hoorde bij toeval dat dit goed was voor o.a. chronische ziektes. Ik heb daar eens flink naar zitten Google over wat precies was en hoe dat moest. Ik gebruik dit inmiddels 6 maanden en gebruik geen medicijnen meer. De klachten zijn voor zeker 70 % afgenomen. Slaap beter en kan alles weer met flinke energie doen. Ik sla het spoelen geen dag over, in het begin totdat de klachten afgenomen waren deed ik dit 3x daags en nu 1x daags.

  Reageer
 • Sil

  Pietie

  Ik heb al 16 jaar fibromyalgie. Ik herken jullie problemen. Eerst werd mij vertelt dat het tussen de oren zat, zelfs door de reumatoloog. Tot ik bij een bedrijfsarts kwam. Die controleerde op alle drukpunten controleerde en wist meteen waar het om ging: fibromyalgie. Daarna was mijn huisarts het ook met hem eens. Ik was blij dat eindelijk iemand me geloofde. Ook mijn twee zussen hebben het. Ik slik niet veel medicamenten meer. Ik werd er allemaal maar zieker van. Wel neem ik altijd extra vitaminen en zorg voor voldoende beweging. Ook een warme douche en zwemmen in warm water helpt. Luister vooral naar je lichaam. Kan het even niet, neem dan gewoon je rust.

  Reageer
 • Sil

  Remi

  Neem Mediwietolie, MSM, Vitamine D3, en magnesium, en indien er ook sprake is van CVS laat je bij de apotheek Candida Albican K30 maken, met dit alles succes gegarandeerd...

  Reageer
 • Sil

  Jannie

  Ik heb ook fibromyalgie, door de reumatoloog geconstateerd en is met de jaren erger geworden. Het is 15 jaar terug begonnen met een zenuw in mijn voortand die constant pijn bleef doen. Na vele behandelingen in het ziekenhuis toen eeuwige spierpijn die nooit meer weg is gegaan. Heb veel geprobeerd. Ook morfinepillen helpen niet meer. Ik las laatst over een mevrouw die wiet-thee zet. Medisch wiet hoor, bij de apotheek te verkrijgen. Ze sliep erg goed. Het is alleen erg duur, dus moet nog even kijken en onze dokter is zeer ouderwets dus. Maar het is mijn lichaam, als ik iets wil dram ik door. De nacht is zwaar, de pijn overheerst. Heb ook artrose, alles vergroeit, tenen, handen, knie en nek. Maarja, ik zit niet alleen in het schip, dat steunt mij. Jannie

  Reageer
 • Sil

  Lala

  Beste mensen,

  Ook ik kamp met dezelfde problemen. Combinatie van Lyrica, Trama en Paracetamol verbeteren de levenskwaliteit ook niet. Pijn is door deze combinatie wel minder maar het denk- en spraakvermogen en de concentratie worden door de gebruik van deze middelen wel verminderd. Revalidatieproces volg ik al enkele maanden en ondanks het feit dat het heel zwaar is, langzaam kom ik er weer sterker uit. Graag zou ik in contact komen met mensen welke een operatie zijn ondergaan om meer informatie hierover te krijgen.

  Met vriendelijke groet,
  Lala

  Reageer
 • Sil

  Kalo

  Ik heb helaas ook de diagnose... hele dag aanhoudende intense pijnen overal in mijn lichaam.
  Ik las de berichten over een operatie??
  Ik zou graag meer willen weten hierover, hopelijk kan jij me helpen...

  Groetjes,

  Lotgenoot

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

3 + 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Kanker, en dan? Patiënt, partner en oncoloog vertellen over Kanker.nl

Bekijk de video