Zoeken

"Ik heb al twintig jaar pijn door fibromyalgie"

Verhaal door Tim (39)

Tim (39 jaar) heeft fibromyalgie: een vorm van reuma. Hij ondervindt veel klachten door zijn ziekte, maar probeert toch positief door het leven te gaan. 

Overal pijn en slaaptekort

"Sinds een jaar is bij mij fibromyalgie (weke-delenreuma) vastgesteld, maar ik heb al zeker ruim twintig jaar last van zwakke enkels, kramp in voeten en langzaam opkomende spierpijnen. Ik heb ook last van een tennisarm, hamstring enz. Dit gaat soms over en dan denk je: het was toch geen tennisarm of hamstring. Maar na verloop van tijd komen de klachten terug en er komen er ook steeds meer bij."

"De ziekte zit nu door mijn hele lichaam. Elke nacht slaap ik slecht en word ik tot vijftien keer per nacht wakker. Volgens het slaapcentrum heb ik wel mijn diepe slaap, maar ik ben zo ontzettend moe! Ik slik alleen pijnstillers als de pijn heel erg is. Als ik de volgende dag moet werken slik ik een behoorlijk zware slaaptablet maar ondanks dat word ik toch nog een enkele keer wakker."

Ziekte accepteren

"Ondanks de vele klachten, heb ik mijn ziekte geaccepteerd en kan ik er behoorlijk mee omgaan. Ik hoop dat ik mijn hele leven onder de mensen kan blijven komen en mijn werk kan blijven doen. Gelukkig zit dat nu allemaal goed."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

Reacties

 • Sil

  Cathy

  O ja.. gaan nog meer mensen slaapwandelen/ slaapschrijven/ slaapbellen?? Want zo ben ik al veel mensen om me heen verloren! Ik wist echt niet ik dit deed!!

  Na 3x per dag tramadol 50mg 6x paracetamol en zopiclon s nachts. Ik heb meerdere mensen maffe mails/appies/smsjes vestuurd.. gebeld etc!!

  》MAAR IK WEET HIER ECHT ECHT ECHT NIKS VAN!!《

  Heeft iemand dit hetzelfde ervaren of word ik gewoon echt gek?..?!?

  Reageer
 • Sil

  Mario

  Ik heb sinds enkele weken (ongeveer vier weken) veel last van spierpijn en gewrichtspijn. Zo heb ik 's ochtends last van mijn handen en lijkt het alsof ik olie tussen mijn vingerkootjes moet doen om ze weer wat soepeler te laten maken. Ook de knieën en heupen zijn pijnlijk als ik lig of in ruststand zit. Qua vermoeidheid is het met ups en downs. Gemiddeld slaap ik negen uur op een dag en in het weekend zeker tien uur per dag.

  Ook darmproblemen, tintelend gevoel, vergeetachtigheid, nek-/schouderklachten (stijfheid) en concentratieproblemen zijn bekend terrein. Alleen heb ik geen plekken waarbij het zeer doet als je er op drukt. Nu lijken de symptomen ook bij stress uit te kunnen komen. Aangezien ik al een keer onderuit ben gegaan (ruim een jaar geleden) vanwege dingen die gebeurd zijn in het verleden, weet ik niet goed of dat het nu (chronische) stress of fibromyalgie is. Hebben jullie een idee of dit richting fibromyalgie gaat?

  Reageer
 • Sil

  Flora

  Bij mij hebben ze drie jaar geleden fibromyalgie vastgesteld, toen ik 23 was. Op mijn 22e begon het met lichte klachten en is sindsdien alleen maar toegenomen en verspreid. Zelf ben ik geen voorstander van operaties en het probleem zit bij mij overal.. Ze kunnen moeilijk alles aanpakken.. De laatste tijd nemen mijn klachten zo snel toe dat het me bang maakt. In verband met mijn snelle diagnose heb ik het toch altijd twijfels gehad of dit het wel was.. ben nu halverwege een revalidatietraject en mijn klachten blijven toenemen, bijna ondraaglijk.

  Na aanleiding van een documentaire over de ziekte van Lyme, die meerdere mensen in mijn omgeving hadden gezien, sloeg de twijfel bij mij weer toe.. Deze symptomen komen zo overeen!!! Ik heb me vandaag laten testen op Lyme.. hopelijk snel de uitslag.. Misschien kunnen ze dan nog iets doen, want ik zou niet goed weten hoe ik zo verder moet! Het zegt al genoeg over de situatie dat ik hoop op de ziekte van Lyme lijkt me. Het doet me goed de ervaringen van anderen te lezen.

  Reageer
 • Sil

  Bonnie

  Ik heb ook al jaren last van fibromyalgie na een val. Ik heb ook artrose in rug, vingers, slechte heupen et cetera, veel pijn in de benen. Wie herkent dit? Hoop zo erg dat er meer mensen zijn die er iets over kunnen vertellen.

  Reageer
 • Sil

  Marnix

  Mijn oma heeft ook fibromyalgie, een kennis kwam laatst met iets wat haar van haar klachten af zou kunnen helpen zei hij. Het is ook nog eens 100% natuurlijk, dus zonder bijwerkingen. Voor de zekerheid even aan de arts gevraagd, met als antwoord: Je kunt het proberen maar maak je geen illusies! Na een paar weken waren de klachten al 70% afgenomen. Tot grote verbazing van de arts!

  Reageer
  • Sil

   Ang

   @Marnix: kun je aub vermelden welk natuurlijk middel dit is?

   Reageer
 • Sil

  Lia

  Ook ik heb al een een 7-tal jaren fybromyalgie. Ik zie ook al net zo veel jaren tegen de herfst en winter op omdat dan de klachten het ergste zijn, vooral mijn bovenbenen voelen erg stijf en pijnlijk en vooral iets kouder dan b.v. van mijn arm. Laatst gelezen dat als je lichaamstemperatuur een paar tiende afwijkt dit een enorme trigger is voor dit soort klachten. 2 jaar geleden heb ik een infrarood-cabine aangeschaft, hier ging ik dat eerste jaar bijna elke avond in. Ook heb ik een elektrische deken, waar ik mijn bed mee voorverwarm. En verder laat ik elke maand mijn benen masseren. Mijn klachten zijn zeker niet weg en in deze periode, nat en koud, zeker weer erger. Maar door mijn "maatregelen" is het te doen. Hopelijk heeft hier iemand iets aan. Een vraagt blijft wel: waarom is mijn lichaamstemperatuur lager?

  Reageer
 • Sil

  Johan

  "Ik heb al meer dan twaalf jaar pijn door fibromyalgie"

  Johan (49 jaar) bij mij komt de pijn in mijn gehele lichaam wanneer ik 's avonds slapen ga, dan na +- 2 uur komt de pijn in mijn gehele lichaam waardoor ik meestal wakker wordt. Ik zou hier graag van af komen maar heb geen idée hoe. Elke tip is welkom.

  Reageer
  • Sil

   hans ellemans

   Probeer valeriaan, druppels of tabletten. Maar wel in een lichte dosering, echt.

   Reageer
 • Sil

  aggie

  Ik heb ook al 'n jaartje of 25 fibromyalgie. Tot een jaar geleden zat ik regelmatig bij de huisarts om van alles te proberen, allemaal troep die medicijnen en slaaptabletten en ook allemaal zonder enig resultaat. Ik was mezelf zo zat , en oud worden dat hoefde voor mij niet. Ik ben een half jaar geleden begonnen met koudgeperste zonnebloemolie te spoelen. Ik hoorde bij toeval dat dit goed was voor o.a. chronische ziektes. Ik heb daar eens flink naar zitten Google over wat precies was en hoe dat moest. Ik gebruik dit inmiddels 6 maanden en gebruik geen medicijnen meer. De klachten zijn voor zeker 70 % afgenomen. Slaap beter en kan alles weer met flinke energie doen. Ik sla het spoelen geen dag over, in het begin totdat de klachten afgenomen waren deed ik dit 3x daags en nu 1x daags.

  Reageer
  • Sil

   Willie

   Hoi Aggie. Wat bedoel je precies met spoelen? Doe je het in je mond?

   Reageer
   • Sil

    Aggie

    Hoi Willie,

    Inderdaad spoelen in je mond. Het is even een opgave, maar na drie weken merkte ik zoveel verschil en dan doe je het gewoon met plezier. Je moet op Google even kijken naar oil pulling, daar kom je heel veel over tegen. Let op! het moet koudgeperst zijn en ik vind de minst ranzige nasmaak zitten aan zonnebloemolie. Het is een eetlepel wat je in je mond moet doen en dit 15 tot 20 minuten in je mond goed heen en weer moet spoelen. Drie keer daags. Lees het goed door en precies=s doen zoals beschreven.

    Toen ik eenmaal van de pijn af was ben ik het één keer daags gaan doen. Gebruik gelukkig geen medicijnen meer. Ik slaap weer goed en zonder pijn, kan mijn werk weer probleemloos en energievol uitvoeren.

    Reageer
 • Sil

  Pietie

  Ik heb al 16 jaar fibromyalgie. Ik herken jullie problemen. Eerst werd mij vertelt dat het tussen de oren zat, zelfs door de reumatoloog. Tot ik bij een bedrijfsarts kwam. Die controleerde op alle drukpunten controleerde en wist meteen waar het om ging: fibromyalgie. Daarna was mijn huisarts het ook met hem eens. Ik was blij dat eindelijk iemand me geloofde. Ook mijn twee zussen hebben het. Ik slik niet veel medicamenten meer. Ik werd er allemaal maar zieker van. Wel neem ik altijd extra vitaminen en zorg voor voldoende beweging. Ook een warme douche en zwemmen in warm water helpt. Luister vooral naar je lichaam. Kan het even niet, neem dan gewoon je rust.

  Reageer
 • Sil

  Remi

  Neem Mediwietolie, MSM, Vitamine D3, en magnesium, en indien er ook sprake is van CVS laat je bij de apotheek Candida Albican K30 maken, met dit alles succes gegarandeerd...

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

31 - 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video