Zoeken

Behandeling van droge huid

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het ontstaan van een droge huid te voorkomen. Ook als je al een droge huid hebt, werken deze tips voor huidverzorging prima om de huid weer te herstellen. Na ongeveer een week is de huidbarrière weer gerepareerd:

  • Douche niet te vaak, te lang of te warm. Het is voldoende om om de dag te douchen met lauw water.
  • Probeer het gebruik van zeep te beperken. Als je al zeep gebruikt, neem dan een huid pH-neutrale zeep.
  • Smeer je na het douchen in met bodylotion of een vette crème. Je kunt dit het beste doen als de huid nog een beetje vochtig is.
  • Je kunt ook tussendoor bodylotion of crème gebruiken.
  • Als het koud kun je je huid het beste beschermen door je goed warm aan te kleden.

Deze tekst is goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts

Volgende paginaVideo's

Vorige paginaUitleg

Delen
Tip bij de droge huid

De huid is de spiegel van onze gezondheid, is een oud gezegde. Dat dit maar al te waar is ondervinden we allemaal. De huid is namelijk gevoelig voor elke verandering, zowel van binnenuit als van buitenaf.
A.Vogel Crème Bioforce is een natuurlijke, vette crème op basis van wolvet waarin verschillende heilzame planten zijn verwerkt zoals vlakruid, goudsbloed, toverhazelaar, salie en heelkruid. De crème werkt helend en verzachtend en houdt de huid soepel, zowel bij een ruwe, schrale als bij een droge en gevoelige huid. Ook bij luieruitslag en gevoeligheid van de tepel bij borstvoeding bewijst Crème Bioforce goede diensten. Ook kun je creme Symvita gebruiken. Deze creme ondersteunt de conditie van je huid. Daarbij voedt het de droge en schrale huid. Lees meer over huidirritatie en een rode huid.

- advertorial -

Wist je dat?

Dermolin assortimentExterne invloeden ervoor kunnen zorgen dat de vetten in de huidbarrière afnemen waardoor je huid vocht verliest en uitdroogt? Gelukkig heeft Dermolin een verzorgingslijn met een breed scala aan producten die onder andere de kalmerende en hydraterende ingrediënten Symcalmin® en Pentavitin® bevatten. Zo zorg je voor een zachte en soepele huid. Heerlijk om dagelijks van te genieten! Bestel de producten direct online en verwen jezelf! De producten van Dermolin bevatten geen conserveringsmiddelen, parfum, zeep, of kleurstoffen.

Dermolin- Lief voor je huid

- advertorial -

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstande aandoening!

Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video