Zoeken

Behandeling van een droge huid

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het ontstaan van een droge huid te voorkomen. Ook als je al een droge huid hebt, werken deze tips voor huidverzorging prima om de huid weer te herstellen. Na ongeveer een week is de huidbarrière weer gerepareerd:

  • Douche niet te vaak, te lang of te warm. Het is voldoende om om de dag te douchen met lauw water.
  • Probeer het gebruik van zeep te beperken. Als je al zeep gebruikt, neem dan een huid pH-neutrale zeep.
  • Smeer je na het douchen in met bodylotion of een vette crème. Je kunt dit het beste doen als de huid nog een beetje vochtig is.
  • Je kunt ook tussendoor bodylotion of crème gebruiken.
  • Als het koud is kun je je huid het beste beschermen door je goed warm aan te kleden.

Deze tekst is goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts

Volgende paginaVideo's

Vorige paginaUitleg

Delen

Wist je dat?

Dermolin assortimentExterne invloeden ervoor kunnen zorgen dat de vetten in de huidbarrière afnemen waardoor je huid vocht verliest en uitdroogt? Gelukkig heeft Dermolin een verzorgingslijn met een breed scala aan producten die onder andere de kalmerende en hydraterende ingrediënten Symcalmin® en Pentavitin® bevatten. Zo zorg je voor een zachte en soepele huid. Heerlijk om dagelijks van te genieten! Bestel de producten direct online en verwen jezelf! De producten van Dermolin bevatten geen conserveringsmiddelen, parfum, zeep, of kleurstoffen.

Dermolin- Lief voor je huid

- advertorial -

Nieuwsbrief Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstaande aandoening!

Video van de week

Hoe voorkom je huidkanker? (video 5 van 5)

Bekijk de video