Zoeken

Lichamelijk helemaal opgebrand door stress

Verhaal door Nel (43)

Nel (43 jaar) was gelukkig tijdens haar getrouwde leven. Maar zes jaar geleden liep het mis. Ze ging scheiden van haar man en sindsdien gaat het vooral op lichamelijk gebied niet goed met haar. 

"Hoe zal ik beginnen? Waar zal ik beginnen? Het klinkt zo simpel. Ik ben een alleenstaande vrouw met drie dochters (zes, negen en elf jaar) en een driejarige opleiding achter de rug. Nu ben ik op zoek naar een baan, maar het valt me allemaal ineens zo zwaar. Ik heb een hoop problemen met mijn ex, na zes jaar geleden al gescheiden te zijn. Zelf ben ik flink ziek geweest. Een relatie die heel serieus was, is ineens beëindigd."

Lichamelijke vermoeidheid

"Dus daar sta je dan. Ik kom vermoeid mijn bed uit, ga 's middags weer terug en 's avonds lig ik er weer vroeg in. Ik ben draaiierig in mijn hoofd en heb het idee dat ik flauwval als ik buiten op straat loop. Uiteraard ben ik met deze klachten naar de huisarts geweest. Hij vond het verstandig dat ik eens met een psycholoog zou praten en dat heb ik gedaan. Heerlijk, ik kon mijn hart luchten en het ging al vrij snel weer de goede kant op."

Nergens zin in

"Maar momenteel is het weer hetzelfde. Weer die lichamelijke vermoeidheid, geen zin hebben om wat dan ook te ondernemen en overal enorm tegenop zien. Hoe moet dit verder? Ik wil weer genieten, ik wil weer leven en volop lol hebben. Maar zelfs nu ik dit schrijf, rollen de tranen over mijn wangen. Ik schrijf heel veel en soms lijkt dat wel wat op te luchten. Maar laatst las ik gedeeltes terug en zelfs vorig jaar had ik al dit soort klachten."

"Het is de laatste weken gewoon veel erger geworden. Wanneer gaat dit eens over? Wanneer kan ik weer helder denken en heb ik het gevoel niet meer dat ik een hele dag loop te dromen?"

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

Reacties

 • Sil

  Patricia

  Hallo Nel,

  Ik herken heel veel in jouw verhaal. Ook ik ben een gescheiden moeder met twee pubers. Na mijn scheiding kwam ik alleen te staan voor de opvoeding, moest meer gaan werken etc etc. Ik heb af en toe het gevoel van zo en nu kan ik echt niet meer. Ben blij dat ik 's avonds naar mijn bed kan en baal als de wekker weer gaat.

  Hetgeen dat bij mij ook nog veel energie kost is de woede naar mijn ex. Zijn leventje is gewoon doorgegaan, terwijl ik gestopt ben met leven en het gevoel heb alleen maar te zorgen en te werken. Ik ben af en toe echt radeloos.

  Ook ik heb bij een psycholoog gelopen. Ik begrijp wat ze zegt, ik ben niet gek, maar de praktijk werkt even anders. Ook hetgeen je schrijft over het teruglezen van wat je opgeschreven hebt, herken ik. Als ik dingen teruglees van een paar jaar geleden, dan besef ik dat ik geen stap verder kom.

  Deze periode van vakanties is extra moeilijk, dan gaan mijn gedachten weer terug naar de vakanties van vroeger. Ik mis dat nog steeds. Ik weet soms niet hoe ik verder moet, pieker veel en dat brengt weer stress.

  Wat betreft de laatste alinea die je schrijft daar herken ik mezelf ook in. Pff vermoeiend hoor. Maar ja blijven ademen...

  Patricia

  Reageer
 • Sil

  Toriy

  Hey Nel

  Dank voor je verhaal, ben blij dat ik niet de enige ben die zich zo voelt. Wil je eens afspreken? Dan kunnen we elkaar sterk maken om terug te genieten.

  Reageer
 • Sil

  Loesje

  Ik heb het gevoel dat ik opgebrand ben. Ik ben altijd zo actief geweest, maar na vier jaar een scheidingswand en zoveel gevechten ben ik zo uitgeput, zo moe. Wil weer leven, maar hoe?

  Reageer
 • Sil

  Bloem

  Herkenbaar. Ik zit in hetzelfde schuitje! Sinds twee jaar gescheiden van ex-man. Na twee jaar is hij er nog niet overheen. Dat merken de kinderen van ons ook 9 & 6.

  Ik heb bij het UWV aangegeven dat ik iets wil gaan doen, een parttime baan om mee te beginnen. Want thuis draait het gewoon niet vaak voel ik me depri. Kort lontje. Geen zin om iets te doen met de kinderen. Ik twijfel wel of niet te gaan werken. Ook omdat m'n kids niet goed in hun vel zitten. Moet ik hulp zoeken voor ons drie..

  Ik hoop dat ik het overwin en positief kan worden. Wil proberen m'n best ervoor te doen..

  Reageer
 • Sil

  Babette

  Heb erg veel last van vermoeidheid gehad, steeds naar huisarts toe enz. Werd er niet beter op. Totdat ik me had aangemeld als proefpersoon voor alternatieve geneeswijzen, ongelooflijk wat er gebeurde, eindelijk vooruitgang! Ik raad het echt iedereen aan. Het wordt daar bezien op meerdere vlakken, psychisch, voeding en vitamineaanvullingen. Zij haalde exact eruit wat blokkeerde en meer! Zij heeft een site www.ikhebgedroomd.info er staat ook iets over natuurlijke geneeswijze op.

  Reageer
 • Sil

  Jet

  Heb je misschien last van een depressie, of ben je overspannen? Want alleenstaande moeder met 3 kinderen is niet niks.

  Reageer
 • Sil

  Anita

  Ook ik heb dat allemaal gevoeld: moe, angsten en hyperventilatie. Bijna 2 jaar zit ik binnen en durf ik niet naar buiten. Het is allemaal begonnen na de menopauze en na de zelfmoord van mijn ex. Nu ben ik deze week pillen beginnen te nemen tegen candidas en voel mij veel beter. Ik heb mijn vermoeden van candidas al uitgesproken tegen de arts, maar zij konden niks terug vinden in bloedonderzoek. Toen kreeg ik nog allergieën erbij en ben gaan zoeken op internet. Weer kwamen mijn symptomen overeen met candidas. Ik ben terug naar dokter en heb voor tabletten candidas geëist. Die heb ik uiteindelijk gekregen en ik voel me nu beter. Mijn advies voor anderen: Houd voet bij stuk! Je moet echt zomaar niet akkoord gaan wat dokters zeggen. Blijf zelf zoeken en neem je bevindingen mee terug naar de arts.

  Reageer
 • Sil

  linda

  PAS OP MET SINT JANSKRUID AUB: Als je een manie heb kan dat tot zelfdoding leiden. DUS GEEN SINTJANSKRUID GEBRUIKEN AUB wat hebben jullie geluk dat een psych. bij jullie wel helpt. Ik wou dat ik dat kon zeggen ik lul ze allemaal onder tafel. Ik denk namelijk verder door als een ander. Ik sta er altijd alleen voor en dat is zwaar. Niemand begrijpt mij. Maar ik ben wel op de goede weg zeggen. Ze maar ja met mijn verhaal zal ik nergens terecht kunnen. En dat is een zware last die ik moet meemaken. Ik ben namenlijk ook zo moe. In mijn hoofd maar ook lichamelijk. succes

  Reageer
 • Sil

  gea

  Hoi monique,ik heb je verhaal gelezen en ik vind me er veel van me zelf in terug.
  Ik kamp ook al zo veel jaren met psygische problemen dat ik ook vaak denk wanner kan ik weer eens een normaal leven leiden,ik heb al zo veel psychiaters en andere hulp gehad daar ben ik een keer klaar mee.
  Jammer genoeg monique moet je het zelf doen,je kan wel hulp krijgen en dat is als je je echt niet lekker voelt ook prima dat helpt echt wel maar daarna zal je het toch zelf moeten doen.
  En dat is nu net wat ik soms niet kan,ik heb veel lieve mensen om me heen,maar als ik weer in een dip zit kan ik alleen maar advies vragen en de rest zal ik zelf uit moeten komen.
  Op dit moment voel ik me ook weer erg down,ik heb vacantie dus alles kom je dan tegen wat ik waarschijnlijk weg gestopt heb.
  Heb de laatste tijd nog al wat mee gemaakt dus dan is het bij mij zo weer mis.Ik baal daar ook vreselijk van,maar ik ben daar erg gevoelig voor en zal er mee moeten leven helaas,proberen positief te blijfen zeggen ze dan tegen mij,dat probeer ik dan maar.
  Ik wens je heel veel sterkte.
  groetjes gea

  Reageer
 • Sil

  Sonja

  Hallo Monique,
  Ook ik herken je verhaal heel goed, alleen heb ik geen enkele reden om zo moe tezijn...mijn kinderen zijn de deur uit, ik heb huishoudelijke hulp, mijn man helpt me altijd enorm. Toch zijn mijn benen soms zwabberig, kan ik mijn armen niet optillen, mijn hoofd tolt, of ik heb moeilijkheden met ademhalen. Sommige dagen kan ik alleen maar op bed liggen, en daar word ik dan weer so somber van..
  Volgens mij is het puur lichamelijk, misschien iets dat \"aangewakkerd\" wordt in combinatie met moeilijke gemoedstoestanden. Je moet helemaal voor jezelf uitzoeken wat je helpt. Bij mij zijn dat o.a. af en toe een glaasje wijn, vitamine B en natuurlijk mijn schildklierpillen, vermijden van pijnlijke situaties, bijv. niet op bezoek gaan bij mensen die je irriteren, lees eens een gezellig boek uit de bibliotheek, daar is het vaak ook nog gezellig, en als je toch van moeheid op bed ligt..Alhoewel ik soms zelfs daar te moe voor ben. Zet een leuk muziekje op, zing liedjes met je kinderen zodat ze er veel kennen, dan kun je op een gegeven moment aan ze vragen of ze even voor jou willen zingen, of je een mopje vertellen.
  Als je even rustig zit of ligt, leid je gedachten dan naar iets wat heel prettig was, is, of zou zijn. Op betere momenten, ga wandelen in de natuur of een park, of beweeg in huis wat meer, nee, niet om de was te strijken! Sterkte, SONJA

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

87 + 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video